csütörtök, szeptember 06, 2012

Öcsisajt oviba megy... majd

Zsombor BARNA SÜNI kiscsoportos (majdnem egyéletkorú) lett az oviban. Titkon ebben a csoportban szerettem volna látni őt. A dadus és az egyik régi óvónő (Marika) mellé egy fiatal, kezdő (remélem lelkes) óvónénit (Nóri) kapott. Már voltak családlátogatni is (Soma ovis pályafutása során még nem volt ilyenhez szerencsénk). Nyíltnap előtti napon jöttek. Kedves, gyors, célratörő kedvemrevaló látogatás volt. És tényleg a gyerek érdekelte őket. Róla kérdezgettek, őt kérdezték. Megnyugtatták Zsombort, hogy a cumijától nem kell megválnia az oviban sem. (Jó kis ügy lesz majd ez is!) És végül megkérdezték, hogy milyen jelet szeretne. Én ezt már előtte megtudakoltam tőle, és kapásból rávágta, hogy: SAJT! De sajnos ilyen jel nincs a választhatóak között (előre felmatricázott öltözőszekrényük van), így almát javasoltam neki. Mire ő: Aama, jó jesz, aszt isz szejetem! Szóval az óvónőknek már ez az alighallható cumimögüli szöveg ment: Szajtot szejettem vóna, jó jesz aama isz. Óvónénik értetlenül álltak(ültek). Soma - a kis segítő - teljes magyarázatot adott a dologról: Az én kistestvérem nagyon szereti a sajtot, legfőképpen a reszeltsajtot... stb. Másnap érkezési sorrendben lehetett választani a jelek közül, de nekünk elrakták az almát az óvónénik. Így lett ALMA a jele Zsombornak.
A nyíltnapon a kis Piros Alma jól felfedezte a csoportszoba játékait (Soma szintén). Játszott, pakolt, bár mindent nekem mutogatott. A leválás is érdekes lesz az én Anyamadzagom számára.
Persze Zsom majd csak októberben kezdheti az ovit, ha betöltötte a hármat, illetve ha már szobatiszta. Mindkettőig van még egy kis ideje. Az elsőt biztosan sikerül teljesítenie, a második kritérium teljesítése viszont jelen állás szerint még nagyon kétséges.

[A Narancs Sünis kistesók mind a Barna Sünibe kerültek. Patrik öcsije Peti (körte), Vivi öcsije - Donát is. Hurrá!]

A fiúk unokatesója, Csenge is most kezdi az ovit (Koppánymonostor - Napsugár óvoda), ő már régóta szobatiszta. (Majd csak januárban lesz 3 éves, de beveszik mert ott nincs annyi gyerek, mint Győrben.) Az ő jele a PIROS ROLLER lesz. Saját kérésre, naná.
  

1 megjegyzés:

andi írta...

szia
anyamadzag..:)ez is nagyon tetszik, az anyamatrica már bekerült a szótárunkba:)szerintem Zsombor is úgy lesz mint anno Bogi, hogy egyik napról a másikra sikeresen elhagyja a pelust..