péntek, április 03, 2009

Tavasz

Itt a tavasz végre! Úgy ölülök neki. Csak az a baj, hogy én nemhogy nem virulok, hanem igazi első trimeszteres kismamaként romjaimon hányódom. Somával semmi de semmi nyűgöm nem volt, úgyhogy ismeretlen nekem ez az egész. Most épp leesett a vérnyomásom (100/70) és iszonyú fejfájás gyötör. A továbbiakat nem részletezném, de most már a wc is főszereplő az életemben. Mindennek nagy vesztese Soma. Az éjjeli fennlétei-vándorlásai tovább folytatódtak, sőt, most már az elaltatása is kész tortúra. Fáradt, úgy tűnik mintha aludna, erre felkapja a fejét és már teljesen fenn is van, mesél, dumál... és azt akarja, hogy minél tovább legyen mellette... Apa. Ahhoz ragaszkodik aki épp/mindig elérhető. Nem csodálkozom rajta, csak rossz ez a helyzet nekem is és neki is. Végülis valamiképpen ki kell mutatnia, hogy nem stimmel valami a megszokott családi rendben. Tudom, hogy mi a megoldás: visszakapni engem... de az még jópár hét, mondják a tapasztaltak. Brühühü, legtöbbször sírhatnékom van. Meg lelkiismeretfurdalásom. Pláne mikor a gyerkő agyoncuppogatja a kezemet és dugja azt az okos szöszke fejét, pedig az effajta érzelemkimutatás nem volt sohasem az erőssége. Hiányzunk egymásnak na!
Mindenki igyekszik segíteni, a nagyszülők is csatasorba álltak. Köszönet érte!

Mindeközben gyerkőcöm tényleg kivirult... Csacsog fűvel-fával (néha szószerint is). Barátkozik. Hódít. S oly édes mint még soha. Megnőtt a haja, most hogy már kinőtte a koboldos formáját egész kislegényes lett. (Hamarosan irány a fodrász, hogy felnyírja alul, mert mindjárt átcsap kisleányosba, amit nem szándékolok.) A játszóteret még nemteljesen vette be, legtöbbször csak ámul, hogy honnan került ide ennyi gyerek, amikor télen alig láttunk párat. Mindent megvizsgál, megszakért... szépen komótosan feltérképez mindent. Amilyen kis ugrabugri idebenn, olyan nyugis-szemlélődő odakinn.

Én: - Soma mostmár mennünk kell haza!
Soma: "- Nemtudunk menni, mert kavics van a kezemben!"

1 megjegyzés:

csombesz írta...

Remélem azóta is sok kavics van Somkézben és minden rendben veletek. És hogy a hallgatás oka a tavasz, meg a sok program, a köztes időben meg alszol, ha teheted.

Szép napokat nektek és küld életjeleket!

Kata