szerda, szeptember 01, 2010

Újrakezdés

Soma ma először tette be a lábát az oviba, mint Gólyahír kisközépső csoportos. Eddig a Citromlepke csoportba járt, ami most is megmaradt és szintén kisközépső (szinte homogén) csoport. A Szikcsillag csoportba nagyok és középsősök kerültek. A Gólyahírbe a híreim szerint - amit Soma meg is erősített -, nagyok (5-6 évesek) is járnak a picik (aligmúlt 3 évesek) mellett.

Soma néha már emlegette a szünet alatt az "ovistestvéreit". Mégsem akart menni oviba, de ennek ellenére az első napon jól érezte magát, játszott és evett is, bár mesélni nem volt hajlandó róla. Még délutáni alvás előtt hazahoztam. A héten még ez a tervem.

Jó döntés volt (talán) a nyári vegyescsoporba való járatás, mert ezek szerint ez a mostani valóság is. Sajnálatos módon többet nemtudok. Jövőhéten szerdán lesz szülői. Igencsak jól átgondoltan, ugyebár.

Ezeken a gyerekbarát csoportneveken meg már csak vigyorgunk. Pláne hogy a Szikcsillag és Citromlepke csoportok nevének ismeretében családilag a Madárpókra tippeltünk Soma új csoportnevének. Micsoda megkönnyebbülés: Gólyahír. Ez aztán a jó hír. (Miért nem lehetett volna, Gólya, Csillag és Lepke?) De lagalább a süni jele megmaradt az én kis Sünimnek.

1 megjegyzés:

andi írta...

szia!
ezeken a csoportneveken én is csak ámulok és bámulok:)van valami közös bennük?mert én így este 10 felé, hulla fáradtan nem igen találok....
remélem és szorítok, hogy nektek is simábban menjen az újrakezdés..