szerda, április 21, 2010

Véletlen(?) egybeesések

Végre megjött Jácint szüleihez is a nyuszi. PicMamás stílusban: leterített plédre, egy kupacba, jól látható helyre pakolt a nyuszi, hogy a gyerek ne menjen felesleges köröket a "csúnya" fűben. És ha még mindez nem lett volna elég egyértelmű, PiciPapa még őrizte is a rejtekhelyet. Soma most már főzhet nekünk kedvére, azért a nyuszi tudja mire vágyik egy kisfiú.

Zsombor névnapja van ma.
• Ma 3,5 éves Soma.

Isten éltesse mindkettőjüket!

Zsombor erősen kúszómozdulatokat gyakorolt az ünnep alkalmából. Szerintem tehetséges.

"Ugye a háromésfélévesek is kapnak tortát?" Hát kapott. Zsombor szerette is volna megkupálni (még nem Somát, hanem a tortát). Som elfújta a gyertyát, neki ennyi egy torta. Pedig Mama kitett magáért, első csokitortája remekbeszabottra sikerült. Szóval örülhettünk mi is.

Soma reggel még bónuszként megkapta a bárányhimlő elleni oltását is. Bár hiszti elleni most jobban jött volna. Eredetileg Zsombort vittük vissza a dokinénihez. Még egy picit reszelős a hangja, de ezen kívül jól van. Még pár napig kapja a gyógyszerét, de vissza sem kell vinnünk már. Nem volt senki a váróban rajtunk kívül. Csoda. Doktornénink kérdezte, hogy Soma hogy van. Mi mondtuk, hogy jól, de bizonságosabbnak éreztük otthonfogni. Erre ő: az jó, merthogy bárányhimlő van az oviban. Na puff. Akkor irány vissza az oltóanyagért (már Som betegsége előtt kiváltottuk). És megkapta. Előre sírt, s mikor megszúrták észre sem vette. Mondom, hogy hős.

Sőt egy hajvágás is belefért a napba. Soma és Jácint lettek vagány csávók általa. És egyik sem sírt.
Zsombornak még egy ideig nem lesz ilyen gondja. Egy picit nődögél a haja, de nem látványos. Sok babahaj van még most is a lepedőjén. Hátul egy babatenyérnyi helyen meg teljesen kopasz. Szóval kész férfi.

Jó kis nap volt. Felszabadult. Örömködős. Ünnepi.

2 megjegyzés:

andi írta...

szia
örülök, hogy minden ennyire "kerek" most nálatok és ilyen jó napjaitok vannak..nagyon megérdemlitek a csúnya betegségek után..és végre a nyuszik is célba értek..Boldog névnapot a kicsinek, Somának pedig boldog 3 és fél éves szülinapot..a gyertyát hogy oldottátok meg?:)Bogi is imádja a tortákat, sőt, ha a családban másnak van születésnapja nem lehet levitatni, hogy övé a torta:)neki a boldog születésnapot eléneklése a lényeg, úgyhogy minden családi ünnepen elénekeljük neki is:)

Krisz írta...

Gyertya csak egy volt, ez volt a "nagy ötletem". :-)
Somának is fontos a boldog születésnapot éneklése, csak inkább ő énekli bárkinek, bármikor. Sokszor játszik szülinaposat is.

Jó ez a buszos vonal... hát Soma még kezdő.