szombat, január 08, 2011

Puszibetyár

Zsombor még, természetesen, mert a havi beszámoló nem megy már nekem úgysem.

Puszit ad. Egy éveske volt még amikor a puszi az volt, hogy a tenyerét az arcomra rakta és kitátotta a száját, vagy szivott egyet a levegőből - talán a puszidobást imitálandó. Most ez kezdi kiforrni magát. A tátott száj most már az arcomon landol, akarom mondani főleg az orromon. Persze ebbe is belekuncog. Másik változatban (kísérletező típus) pedig hangosan sorozatcuppogat a levegőbe. Ilyenkor szokott elhangzani Soma kedvenc - saját kútfős - mondata: "Jajj, de édes 4 fogú gyerekmanó!" Tegnap fordult elő először, hogy a telefont is agyonpuszilta - KatiNagyit érte ez a megtiszteltetés. A pláne ebben még az, hogy nem kérésre tette, hanem a Nagyi cuppantását vette felkérésnek.

Nagy állatbarát a lelkem. Lelkesen eteti a műanyag pacikat, itatja a bocikat. Meg persze szeretgeti is őket, főleg a plüssöket. Főkedvence mégis a KUTYA, minden formában. Szíve szerint a valós németjuhászt is megsimogatná. Könyvben is az állatosak a nyerők, itt az Anyám tyúkja (Bodrija) viszi a pálmát. A bábokért is rajong. Pláne, hogy van Frakkunk és Tigrisünk, ez utóbbi ugyan nem kutya, de jól tud Zsomborul morogni. Nagyon édes a kiskrapek, ahogy a kezére húzza a bábokat (ő egyedül) és úgy rohangál a lakásban, az aktuális báb hangját utánozva.
Annyira jellemző dolog történt kutya-ügyben. Télapó hozott a két fiúnak egy-egy piroskaftános, pirossapkás "aktualizált" plüsskutyát. Zsombor pillantásra sem méltatta. Mivel tudtam, hogy szeretné ezt a kutyát, ha az annak is nézne ki, ezért leoperáltam az öltözéket (igen könnyű volt, a tervezők sejthettek valamit) az ebről, és egy (persze kettő) csudaédes kiskutyánk lett egyből. Zsombor szeme felcsillant, és úgy is maradt. Na ez már "vau"! A kutya azóta is hű társa.

Most jöttünk rá, hogy Zsombor a főnök a családban. Mindig teljesül az akarata és ez egyáltalán nem megterhelő, sőt, alig észlelhető. Ész, erő, lelemény, báj csapatmunkában dolgozik nála. És még kitartó is. Nagyon tudja, hogy kinél mi a célravezető. És még csak 14 hónapos...
 

Nincsenek megjegyzések: