csütörtök, január 13, 2011

Sasszem

Soma nem vicces fazon. Sokszor kérdezi, hogy ez most vicces volt? És nem volt az, sajnos. Édes mosolya még jelen pillanatban azonban kompenzálja ezt. Szóval inkább éleslátó a lelkem, és ezzel szerez néha mosolyogtató, illetve kínos perceket.

A múltkor PiciMamáék szomszédasszonya sopánkodott azon, hogy már a harmadik forgószék törik össze náluk, és ki kell dobni. Soma látszólag jól eljátszott a háttérben, de ekkor megszólalt: "Hát ez a probléma, vigyázni kell a dolgokra, nem kidobni." (Nem pontos az idézet, csak az eleje a biztos, a többinek meg a lényege.)
Délután nézzük az ablakból az utcát. Soroljuk, hogy miket látunk (főként Zsombor kedvéért). - Jajj de sok autó van lenn! - mondom. Soma megszámolja: "Az nem sok, csak négy!" - De te is négy éves vagy, az sok? - kérdezem. "Az sok, mert én már nagy vagyok!"
Most este ragasztottam és a kütyüs fiókban Soma megpillantotta a ragasztópisztolyt, és egyből ki is akarta próbálni. Mondtam neki, hogy ma már késő van hozzá, de holnap kipróbálhatja, csinálunk valami jó ajándékot a JóskaPapának, úgyis hamarosan születésnapja lesz. Nagynehezen beleegyezett. "Jó, akkor csinálunk neki bort, mert azt szereti." Szóval nincs titok előtte. Így hát terméseket fogunk egy üvegre ragasztani.
 

Nincsenek megjegyzések: