szombat, március 14, 2009

Heti mozzanatok

Fura lenne ha minden a régi mederben folytatódna, de igyekszem... Soma szempontjából biztosan. Az álomkór olyannyira elkapott, hogy próbálok helytállni amíg muszáj, de amint a vízszintesbe kerülés lehetősége felcsillan már alszom is. Nem nézve senkit és semmit. Szegény Jácint, ő általában az 'áldozat'. A helyzetet nehezítette állandó segítségünk, PiciMama kéthetes betegeskedése, akit ezért nélkülöznünk kellett. De most már gyógyultnak lett nyilvánítva, így jöhet Som-szórakoztatni, amíg én alszom. Azért próbálok visszaemlékezni a hét lényeges elemeire, bár legtöbbször csak saját lecsukódó pilláim édes képe villan be.

Som két gumikacsát egymás mellé helyez a fürdőkád sarkán.
"Lekuporodnak, beszélgetnek:
- Megvan az én apukám!
- Jujjde örülök neked fiam!"

A horgászás a nagy sláger mostanság Sománál. Pettson után szabadon. Ül a lavórban = csónak, botra kötött madzaggal, amire fém képakasztót kötöttünk, horgássza a mágnesekkel felszerelt halakat. Findusz helyett azonban legtöbbször "Nyuszika barátom" ül vele a csónakban.

A lavór azonban többfunkciós... mostmár állandó kelléke a gyerekszobának. Akár tóvá, autóvá, szánkóvá is áttud alakulni. Vagy somai segédlettel "teknőc" is lehet belőle, utófarsangi hangulatot idézve.


Sajnos fényképet is igen ritkán készítek, egyszerűen nem is jut eszembe (persze mert mindig az alváson jár az eszem). Pedig Soma teszi a dolgát... és ugyanolyan ugribugri mint mindig.

Nincsenek megjegyzések: