hétfő, január 04, 2010

Első nap az óvodában

Újra elkezdtük Soma ovis beszoktatását. Apa vitte el reggel, aki gyorsan meg is lógott az átöltöztetés után. Soma másfél órát volt oviban. Egy kis pityergés Apa után azért volt, de egyébként jól érezte magát, szépen eljátszott a gyerekekkel - mondta az óvónéni. Annyira jól, hogy az óvónéni azt kérte, hogy holnap már reggeli előtt vigyük és ebéd után hozzuk el. Jó nagy lépésekben haladunk, nincs lalafaca... Remélem ezt az ütemet a gyerekből következtette ki. Mindenesetre ha túl hoszú lenne ez az idő, így a kezdetek kezdetén, akkor rögtön érte tudunk menni (5 perc ide gyalog az ovi). Amikor megjött Soma egyáltalán nem volt fáradt, sőt inkább felpörgött, alig lehetett letenni aludni. És csak egy órát aludt a szokásos kettő helyett. Ébredés után viszont követhetetlenül, de magától kezdett mesélni az oviról, amiben szerepelt némi dömper és kis és nagy Réka is. Valamint közölte hogy menni fog még. Aminek nagyon örülök. Lehet, hogy ő is érzi, hogy ott az ő helye, tásasága? És persze azt is, hogy várjuk nagy szeretettel haza.

Érdekes, hogy anyukák beszámolói alapján azt hittem jobban megráz engem az elszakadás. Mondjuk jobb hogy nem én viszem... Annyira, de annyira felnőttes Soma beszéde. Annyira, de annyira sokat volt idáig felnőttek között. Itt az ideje a saját korosztályával megismerkednie. Szabályokat elsajátítania, alkalmazkodnia... Egyszóval közösségi lénnyé válnia. Igazán nyitott, kedves, közvetlen, okos gyerek. Egyszóval bízom benne. Remélem jól fogja érezni magát.

Kaptunk támadást is, hogy miért pont most. De mikor máskor? Bacik mindig lesznek. Most meg még Jácint itthon van ebben a hónapban. Ha Soma megbetegedne van aki csak vele törődik.

1 megjegyzés:

Melcsi/JázminVilmó írta...

Biztos sokat segít, hogy nem te hagyod ott... én már a beszoktatás alatt pánikoltam a többi otthagyott ordító csöppség láttán. aztán szerencsére nekünk felesleges volt az aggodalom.
A kérdéseidre nemsokára születik ám válasz, próbálom magam utolérni.:)
Pusz
Ui: Gratula a gyönyörű kis unokahúghoz, unokatesóhoz.:)