péntek, október 03, 2008

12

Végre áttört Soma 12. fogacskája (jobb alsó kettes). Hurrá! Elég sokat váratott magára ez a szimmetria. (Lejjebb a fürdős képen jól látszik az új fogkezdemény.)

- "Halló, ki vagyok?" - telefonál

- És ki vagy?
- "ÉN!"

"Anya csip-csi-kókát!" (csip-csip-csóka) Összecsippenti a kezfejét és én alárakom az enyémet és azt is megcsípi. Majd alig bírja kivárni a mondóka végét, és általában idejekorán van a "hes, hes, hes!" - kacagások közepette.

Kedden ismerősöknél Gáborka elekromos motorján (szerencsére lemerült) ült Soma. Ma megkellett építeni a "rendőrmotor szilénával"-t. "Kockábol építsünk!" Íme a két jármű. :-)






Furcsa, hogy néha teljesen jól ejti az r-t néha meg l-nek. A sziréná-ban például állandóan l-nek ejti. A takaróját meg "taróki" és "talóki" formában is használja. A rendőr szó néha tisztán megy, néha pedig a végén l-el. A szóeleji hangsúlyos r-eket mindig jól ejti. Reményteljes. :-)
Néhány szóban még mindig felcseréli a betűket. Pl "Apának bajszuja van." (bajusza)
Teljesen jól ragoz. "Az én könyvem. Adom Anyának. Ez nem jó. Ez jó lesz. (válogat) Ezt! Olvassunk! Lábad ide!" (kutyorodik az ölembe). A mondatfűzése még darabos, de nagyon jól érthető.

Nincsenek megjegyzések: