szerda, augusztus 20, 2008

Mi az? És az miaz?

Már nem győzök válaszolni e kérdésre (de azért teszem), már több mint fél éve hajtogatja (16 hónapos korától)... Talán ebből adódik a szókincse is. Néhány napja elkezdett huncutkodni vele. Vagyis kérdezi, hogy "mi az?" és én válaszolok, majd megint ugyanoda mutat és ismét kérdez, majd megint és megint ugyanoda... a minap meguntam felelgetni neki: Úgyis tudod, hogy mi az! Erre ő huncutul elmosolyodott és azt mondta: "villanykapcsoló". Na ez AZ.
Lehet hogy túl sok most a beszéd kategóriás bejegyzésem, de egyszerűen annyira élvezem a változatos megnyilvánulásait (gondolatkapcsolásait). És egyszerűen nem bírom megállni, hogy ne írjam le például ezeket is:

  • Előkerül a maminál egy régi rágóka. Nyomkodja, nyomkodja, majd széttárja a karjait és azt mondja: "lemerült". Hát igen, ő már modern gyerek.
  • "Büdös kakája Petinek" - ez gyakori mondat.... jó lehet azoknak az idegeneknek akik hallják... nemtudván, hogy egy kutyáról van szó. Soma fél a Petitől (farkaskutya a mamánál), de mindig menni akar hozzá, és kiabál neki: "Peti nézz erre!"
  • Szavak: "apa rendőr bácsi, sziléna, kalapács, hét-nyóc-tíz... lila, piros, kék, ződ... virág, lepke, kecske" - jajj annyi van!
  • A nevét is mondja: "Oppfer Soma" - jó úton halad... Apának már néha így kiabál: "Já-ccint!" Engem is mond, de nagyon ritkán.
Nagy bánatom: Soma nem eszik semmit... reggel másfél deci kakaó... két harapás valami délelött... és alvás déltől. Inni iszik. Ha nemadok neki reggel kakaót (gyűjtőfogalom a reggeli innivalóra, lehet az tej, vaníliás shake, bármi), akkor azt sem issza meg és mást sem eszik. Azt mondják az anyákok itt lenn, hogy ne aggódjak, ilyen a gyerek. És jól néz ki, ami tagadhatatlan. Barátnőm azt mondja, hogy nem kell neki sok "üzemanyag". Tudom, hogy nem kellene aggódnom és mégis... Kipróbáltuk tegnapelőtt, hogy ott vacsizunk Kittinél... a Kitti jól eszik. Hátha átragad. Soma evett, Kitti nem annyit mint szokott, annyira örült a Somának. :-)

Tegnap délelőtt itt volt Jóska papa (igen ritka errefelé az apám)... Soma nagyon örült neki, bár néha lebácsizta. Így jár aki ritkán jön. Soma mindent megmutogatott neki és ezerrel magyarázott hozzá. Bele is fáradt rendesen. Én is.

"(H)elikopter"-t láttunk közvetlenül ébredés után:


Nincsenek megjegyzések: