szerda, december 24, 2008

"Fényszórók"


Nálunk a Jézuska hozza a fát, az angyalkák segítségével. A déli alvás után érkeztek meg, és hagytak egy szép kis (mű)karácsonyfát és sok ajándékot a nagyszobában. Gyorsan és gördülékenyen ment minden, szépen a kezükre dolgoztam már napok óta. :-) Csak az égők vacakoltak kicsit, de Jácint megszakértette őket, így már csak Soma hiányzott a fa alól. És jött is sebesen, amint a csiniruha rajta volt (jó kis feladat volt). Alig bírtunk lépést tartani vele, úgy rontott be a szobába. Először földhöz gyökerezett a lába, de két pillanat múlva már neki is esett a legnagyobb csomagnak, "Ez Somáé biztos." - felkiáltással. Azért egy 'Mennnyből az angyal'-al és egypár csillagszóróval megpróbáltuk késleltetni a bontást. Félsikerrel. Som félig ámulva nézte a csillagszórókat, de közben "Anya, segíts, boncs!"-okat suttogott. Egy garázs (Wader - jó strapabíró, Soma tesztelte, rá-bele akart mászni), könyv (Findusz), és egy kis gagyi összedugdosós játék (na ennek volt a legnagyobb sikere!) került a fa alá. És mi is kaptunk egy kis apróságot, mert ugyebár mi is jók voltunk. Valahogy az az ideám, hogy nem direkt fejlesztő játék kell a gyereknek, hanem kellékek a játékhoz, bármilyenhez... főleg amikben repülhet a fantázia.

Száj peszluppant és "repülő"-t gyárt a gyermek:


Nagyon tetszett neki a karácsonyfa... a fények most is rabul ejtették (tavaly is). És folyton "fényszóró"kat akart gyújtani (csillagszóró).


A délutáni főzőcskézést is lazára vettük, mégis lett fini többfogásos menü vacsorára. Igazán jó, és nyugodt szent'napunk' kerekedett. Soma jókat játszott, főleg a garázshoz mellékelt matricákkal.

Nincsenek megjegyzések: