szombat, december 06, 2008

"piros almája, piros a sapkája..."

Énekelsz valamit a Télapónak? - kérdeztem Somát.
Erre Soma:
"Hófanzinző,
piros almája, piros a sapkája
piros a sapkája, piros a sapkája
zsák, zsák telizsák."




Várakozva, még tegnap... Anyókától kaptuk tavaly ezt a mászó figurát, ezzel jeleztük a Télapónak, hogy itt lakik egy kisfiú. Soma többször aggódott is amiatt, hogy megázik szegény... De így legalább idetalált a Télapó. És nem hozott virgácsot sem, de nem ám! "Soma jó kisfijú, nincs virgács, hihihi!" A betegeskedés (én is odavagyok, ugyanaz lehet mint Sománál) nem tett jót a Télapónak, szegény el is felejtette az ablakba rakni a gyümölcsöket... A (kis)csoki, gabonapehely persze ott volt, és egy motor is... (Még szerencse, hogy az utolsó pillanatban a csizmák kikerültek a 'helyükre'.)



Azért látszik a szemén, hogy beteg.



Délután elmentünk KatiNagyihoz... és csodák csodájára ott is járt a Télapó. Nem is értette igazán a gyerkőc, hogy hogyanis van ez. De a lényeg, hogy hozott (rengeteg)csokit, de könyvet és játékot is. Az igazi Télapóval való találkozást idén is kihagytuk (tavaly lekéstük), na nembaj, legalább jövőre majd nagyon fog örülni a Nagyszakállú a Somának, meg viszont is. :-)

Csoki > Ez még ide kívánkozik. Soma két éves kora után kóstolta meg, egy-két kocka erejéig. Nem is túlságosan nagy lelkesedéssel fogadta. Ádventi naptárnak idén csokisat vettem (nem volt erőm készíteni, pedig az lett volna az igazi), gondolván, hogy úgysem olyan nyerő Sománál a csoki, de tévedtem. Már reggel úgy kel fel, hogy "kérem a csokikámat", és nyitjuk az ablakokat sorban (és ő módszeresen be is csukja őket). Bár ő kinyitna jópárat is egy nap ha hagynám. Most hogy beteg még kevesebbet eszik, fáj a torka, szóval inkább csak iszik, de a csoki az lecsúszik... Mi lesz velünk az ünnepek alatt?? (Jó, azért nem kell hatalmas mennyiségeket elképzelni.)

1 megjegyzés:

Helga írta...

Nálunk a túrórudi és a Kinder tejszelet is csokiborítású :-)))))