szerda, november 12, 2008

Jön a tél...

- Hamarosan itt a tél, kezd hideg lenni. - mondom
- "Jön a Tél, nézem... (kikukucskál az ablakon) Mikor jön a Tél?"
Így képződhetett valamikor a megszemélyesítés fogalma. :-)

Úgy ráérez a dolgokra. Mostanában a Bóbitából a 'Suttog a fenyves', 'Száncsengő' és a 'Csupa fehér' a kedvencei. Idézget is belőlük. A Télapó is elég korán beférkőzött általuk hozzánk. Most meg már a boltok, szórólapok is javában ontják már az idevágó elemeket. Így Soma minden piros ruhás embert letélapóz. Nagyon érdeklik az angyalkák, van egy fából faragott angyalfej a szobája falán, aki Soma álmára vigyáz, őt többször megszólítja napközben. "Angyalka nézz erre! Mutatom!"

Tegnap azt mondja: "Jézuska így tartja a fejét!" és félrebiccenti a fejét. Kiderült a Mamával egy útmenti keresztfa mellett mentek el séta közben és Soma nagy érdeklődést mutatott a bácsi iránt.

Egyébként minden doboz, táska "Ajándék!" felkiáltást kap mostanában Somától.

Ja és ma egész nap csavarogtunk, egy-két dolgot sikerült is beszerezni, úgymint: mézespuszi, gyertyák, mécsesek, ilyesmik... Nem lehet túl korán elkezdeni. Nem ezek voltak a céldolgok, de ha már megláttuk őket... (Azért a célok is elintéződtek.) Nagyon szeretem a Karácsonyt mióta saját családom van. (Előtte inkább a családi patáliák voltak nálunk jellemzőek a szeretet ünnepén, by Apám. Húú de régen volt, talán igaz sem volt. Bár kár áltatni magam, de hess ilyetén gondolatok!) Mézeskalácsot az biztos hogy sütünk majd Somával, már gyurmából edzünk is rá.



Nincsenek megjegyzések: