péntek, szeptember 12, 2008

Csúzda

Olyanokat talál ki, hogy ámulok-bámulok... ma a lábamon csúzdázott, a fotel karfáján ültem kinyújtott lábakkal és ő asszociált... És szerencséjére én is, ő is csúszósabb naciban voltunk. A koreográfia: felmász-csúsz-tapsol-pörög, felmász-csúsz-tapsol-pörög... leizzadásig. Már mi szédültünk a végére, ő meg élvezte piszkosul. Ezt a pörgésdolgot nagyon élvezi. Sokat és sokáig is csinálja. Jó egyensúlyérzékre vall azt mondják az okosok. Kár, hogy nincs 'Csiribiri' itt a közelben. Apropó, 'Ringató' hamarosan lesz nálunk. Hurrá! Viki, egy ovónő végzettségű lány fogja tartani, a szomszéd Fanni (4 hónappal idősebb Sománál) anyukája... akit én beszéltem rá, hogy végezzen el egy ilyen tanfolyamot. De, hogy milyen lesz?? Fogalmam sincs. Egy kicsit érdekes, hogy amikor azt javasoltam Vikinek, hogy van egy ismerősöm, aki mindkét gyermekét ilyen foglalkozásra járatja, beszéljen vele, akkor azt mondta, hogy ez őt nem viszi előbbre, és köszöni nem. Hááát...

Visszatért Soma régi alvásrendje... huhh. Én meg panaszkodom... nem szép dolog. Soma Fanni barátnéja csak most a nyáron kezdi átaludni az éjszakáit... pedig egyidősek a gyerkőcök. Az anyukája már többször beígérte neki, hogy elcseréli egy kecskére. Hihi... Gondolom ők nem élték meg ilyen viccesen.

Tegnap Dm nyílt a közelünkben, elmentünk vásárolni, és egy megnyitóbuliba csöppentünk. Soma ámulattal nézte a zenész bácsikat és jókat ropott a zenére. Eddig csak a testét-fenekét rázta, de most a kezeit az égbe emelve (olyan Surdásan) táncolt. Közben meg azt mondogatta: Dejő dob! És kacarázott saját produkcióján. És mi is. Apja reakciója: Dobos az nem lesz! Szerencséjére a "gitál, (h)egedü, furulya" is ugyanolyan népszerű a gyerkőcnél. :-) Ja és lufikat is kapott, amiből ma "sziléna" lett az autónkban (a kapaszkodóba tüzette be velem).

Barátnőm kislánya, Szonja a 15 hónapos oltástól rózsahimlős lett. Ilyen is van?? Mindene tiszta pötty és lázas. Soma mondja, hogy "Szonnya pöttyös, szegény! Hátulja is." És általában a pöttyöslabdáról jut eszébe. :-)


Nincsenek megjegyzések: