kedd, szeptember 30, 2008

Torna

Holnap elviszem Somát Kölyök Tornára... 2-3 éveseknek lesz, megnézzük milyen. Max tátott szájjal néz majd. Valami kell a téli időszakban. Főleg egy olyan gyereknek aki páros lábbal ugrik, és vagy fél órát pörög szakadatlan. És ha elszédül akkoris folytatja tovább. Most este lefekvéskor pedig tótágast állt (fej lerak, popó kinyom), és sikerült átbucskáznia a fején. Húúú de örült magának. "Mékegycer" - mondta. És csinálta, de félrement. "Anya segíts!" És én segítettem picit. Nagyon ügyes bukfenc-forma kerekedett belőle a végére (6-7 alkalom).
Aztán leült és mondta: "Ha!" (mutatóujját a füléhez tartotta) "Anya is!" Ó hallom, vonat - mondom. Kuncog... és ledob egy monológot, valami ilyesmit: "Messze van. Bácsi létrát rak. Leveszi. Megy sínen. Csi-ha-ha-ha. Gözös, kémény-füst. Kereke pölög... (mutatja, hogy forog) Versenyató, piros, megy, siessünk!" Valami ilyesmi (talán hosszabb volt), csak ennyire futja a szülői memóriámból.

- Apa elaludt a nagy játékban a földön... Soma jön hozzám: "Apa ghr-ghr-ghr pityipű".
- Délután berakatta velem a 'Thomas a gőzmozdony' című mesét... "Anya cédé, vonatos! Ide bele... mutatom!"

A Pagonyos könyvrendelésem sérülten érkezett. Mostanra elértem, hogy visszaviszik az egész könyvadagot és kicserélik. Rendes volt a Pagonyos csajszi... jó sokat telefonálgatott nekem. Pont az 'Őszi böngésző' sérült meg a legjobban. A többin csak kisebb benyomódások voltak. Bosszantó, de holnap jön a futár és hozza a csereadagot.

Nincsenek megjegyzések: